HTML

Európai Irodalom Éjszakája

Friss topikok

Linkblog

Daniel Glattauer - Ausztria

2012.05.31. 22:53 európai irodalom éjszakája

Daniel Glattauer (1960) Bécsben született, pedagógiát és művészettörténetet tanult. Kezdetben a Die Presse, majd 1989 óta a Der Standard osztrák napilap munkatársa, de évek óta regényeket is ír. Közülük a nyolcadik, a 2006-ban megjelent Gyógyír északi szélre az utóbbi évek egyik legnagyobb osztrák és német könyvsikere. Színpadi változatát 2009 május óta telt házak előtt játsszák a Wiener Kammerspielében. Magyarországon az Orlai Produkciós Iroda jóvoltából került a közönség elé.

A hetedik hullám című regénye főhősei, Leo és Emmi véletlenül kezdenek e-mailezni egymással, s noha egyetlenegyszer sem találkoznak, szenvedélyesen egymásba szeretnek. Csakhogy Leo váratlanul Amerikába távozik, s levélváltásuk megszakad. A férfi egy év után tér vissza Bostonból, s újra levelezni kezdenek. Mindketten érzik, hogy még mindig vonzódnak egymáshoz. Talán mégis jó lenne találkozni, hogy végre kiderüljön, hogy hogyan tovább. A helyzetet bonyolítja, hogy Leónak lett közben egy barátnője, Emmi pedig még mindig férjnél van. Csakhogy – mint Glattauer regényéből kiderül – az életben bármikor jöhet egy váratlan fordulat, ami kirepíti az embert a megszokott kerékvágásból. Vajon velük is megtörténik?
 

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiirodalomejszakaja.blog.hu/api/trackback/id/tr974558214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása