HTML

Európai Irodalom Éjszakája

Friss topikok

Linkblog

Jenny Erpenbeck - Németország

2012.06.01. 16:20 európai irodalom éjszakája

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jenny Erpenbeck író és színházi rendező 1967-ben született Berlinben. Képzett könyvkötő, a berlini Humboldt Egyetemen színháztudományt hallgatott, majd a Hanns Eisler Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát. 1998 óta szabadfoglalkozású rendező, több német és osztrák színház és opera munkatársa. Írói pályafutása a kilencvenes években indult, először színpadi művekkel. Prózaíróként 1999-ben debütált a Geschichte vom alten Kind című könyvével.

Otthon című regényében tizenkét élettörténet fonódik egymásba: megannyi otthonkeresés a huszadik század viharaiban. A tóparti házban egymást váltó lakók, egy család különböző generációinak tagjai megélik a Weimari Köztársaságot, a Harmadik Birodalmat, a háborút, a keletnémet szocializmust és felbomlását, s az újraegyesítés utáni zavaros éveket. Az öt generáción átívelő családtörténet alig kétszáz oldalon bomlik ki, az idő feltorlódik e csendes tóparton, s múlását szinte csak a váltakozó nyelvi síkok érzékeltetik.

fotó: Katharina Behling

Szólj hozzá!

Címkék: németország

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiirodalomejszakaja.blog.hu/api/trackback/id/tr594559646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása