HTML

Európai Irodalom Éjszakája

Friss topikok

Linkblog

Kőrösi Zoltán

2012.05.30. 19:06 európai irodalom éjszakája

Kőrösi Zoltán 1962-ben született Budapesten, az ELTE magyar-történelem szakán diplomázott. Többek között volt lap- és könyvszerkesztő, rádiós és televíziós műsorkészítő, forgatókönyvíró, színházi dramaturg és egyetemi óraadó. Első novellájával megnyerte a Magyar Napló Örkény István-novellapályázatát. Ugyanebben az évben, 1992-ben jelent meg első kötete, a Felrombolás c. kötet; ezt további tizenhárom könyv követte. Egy könyve franciául és oroszul, novellái olasz, héber, orosz, angol, hindi, német, horvát, spanyol, francia és koreai fordításokban jelentek meg. Budapesten él, nős, egy gyermek, Péter édesapja.

„Egy jó futballpálya megépítése olyan, mint az évekig érlelt, s folyton csiszolgatott nagyregény: már a hely kiválasztásánál eldőlnek fontos kérdések...” – írja a 2012. évi Ünnepi Könyvhétre megjelenő Az Utolsó Meccs - történetek a titkos magyar focikönyvből című regényében. A Magyar Íróválogatott tagjának új kötete a futballszerű magyar életről és az élethez hasonlító fociról szóló novellák kiváló gyűjteménye. A kötet fotográfiáit Burger Barna készíti, a kiadást a Kalligram kiadó gondozza.
 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiirodalomejszakaja.blog.hu/api/trackback/id/tr984555728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása