HTML

Európai Irodalom Éjszakája

Friss topikok

Linkblog

2011 Khalid Boudou - Hollandia

2011.04.08. 12:08 europaiirodaloméjszakaja

Khalid Boudou 1974-ben született Marokkóban. Négy éves volt, mikor a családjával átköltözött Hollandiába, és azóta is ott él. Saját bevallása szerint ő „egy papíron dolgozó előadóművész”. Nemcsak könyveket, de színdarabokat és cikkeket is ír. Dolgozott televíziós műsorvezetőként, és jelenleg is rendszeres műsora van a BNR rádióadónál. Már néhány fesztiválon a színpadon is bizonyított.
Első könyvét 2001-ben írta, és egyből hatalmas sikereket ért el vele, valamint a kritikusok elismerését is kivívta. A regény alapján készült filmből az eddigi legtöbbet vetített holland mozifilm lett. A Pizzamaffia a harmadik regénye, melyet hazájában a legjobb ifjúsági regény díjára is jelöltek. Egy izgalmas, szórakoztató történet egy 16 éves fiúról, a háborúskodás értelméről és értelmetlenségéről, az apa-fiú viszonyról, a becsületről és arról, hogyan maradhatunk minden körülmények között hűek önmagunkhoz. És persze a szerelemről meg a finom pizzákról. A regénynek a modern szleng valamint a megidézett slágerek, sms-ek és rapszövegek adnak igazán sodró lendületet. Ennek a könyvnek is elkészült a filmfeldolgozása, amit 2011 februárjában mutattak be a holland mozikban.

Eddig összesen hét regénye jelent meg, és jelenleg is új könyvön dolgozik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiirodalomejszakaja.blog.hu/api/trackback/id/tr942809319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása