HTML

Európai Irodalom Éjszakája

Friss topikok

Linkblog

Andrzej Stasiuk - Lengyelország

2012.06.01. 17:17 európai irodalom éjszakája

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrzej Stasiuk 1960-ban született, Varsóban. Jelenleg Alacsony-Beszkidek vidékén él. Prózaíró, esszéista. A Hebron falai, Dukla, Galíciai történetek, Kilenc, Útban Babadagba , a Taksim és még jó néhány sikerkönyv szerzője.


Könyveiért számos irodalmi díjat, rangos szakmai elismerést kapott Lengyelországban és világszerte. Műveit szinte minden európai nyelvre lefordították, valamint koreai nyelvre is. Magyarul megjelent művei: Galíciai történetek, Hogyan lettem író?, Dukla, Magvető, Útban Babadagba, Taksim.


A Taksim hősei bár öregszenek, de nem adják fel. Menekülve, hajszolva országokat szelnek át, miközben embereket csempésznek, vagy maga a megtestesült ördög által elragadott nőik megmentésére sietnek. Mindeközben pedig csak beszélnek, végeláthatatlanul ontva rettenetes, szomorú és vicces történeteiket. Vajon sikerül nekik? Vajon megmenekülnek?
 

Szólj hozzá!

Címkék: lengyelország

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiirodalomejszakaja.blog.hu/api/trackback/id/tr24559731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása