HTML

Európai Irodalom Éjszakája

Friss topikok

Linkblog

2011 Simon Froehling, író, műfordító - Svájc

2011.04.04. 09:26 europaiirodaloméjszakaja

1978-ban született Aargau kantonban, Brugg városában. Svájci apa és ausztrál anya gyermeke.  Az érettségit az ausztrál Brisbane-ben szerezte meg, ezután angoltanárnak tanult Angliában. Kairóban dolgozott egy évig, majd gazdasági tudósító volt Zürichben. 2005 óta elsősorban színházi szerzőként szerzett magának nevet. 2009-ben elvégezte az irodalmi írás szakot a Svájci Irodalmi Intézetben, Bielben. Jelenleg Zürichben és Berlinben él, főállású íróként és műfordítóként dolgozik. Froehling hangoskönyveket ad ki, egyaránt ír prózát és lírát. Számos díjjal büszkélkedhet: 2006-ban elnyerte a Svájci Írók Társaságának drámaírói díját, 2008-ban pedig az Elisabeth-Gerter díjat, Feindmaterie című drámája pedig közönségdíjas lett a St Galler-i irodalmi napokon.

A Lange Nächte Tag (Hosszú éjszakák nappal) első regénye, mely a rangos svájci kiadónál, a Bilgerverlagnál jelent meg 2010-ben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://europaiirodalomejszakaja.blog.hu/api/trackback/id/tr442798017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása